Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2009. január 15., csütörtök

Minden amit a Swarovskiról tudni érdemes


Rékával beszélgetve azt találtuk ki, hogy elindítunk itt a blogon egy olyan sorozat-szerűséget, ahol majd mindig elmélyedünk egy-egy közkedvelt technika, vagy alapanyag titkaiban.

Reméljük a sorozat érdekes olvasmány lesz mindenkinek!

Az első részben a manapság annyira közkedvelt, híres-neves ’swarikról’ szedtünk össze pár érdekes tudnivalót…

A Swarovski a világ egyik vezető minőségi kristályékszereket gyártó cége, mely a világ több mint 120 országában van jelen. A cég emblémája egy hattyú sziluett (a tisztaság és elegancia jelképe).
A cég színei az éjkék és a "swarovski-piros".
Egy évben két kollekciót bocsátanak ki: őszi-téli, és tavasz-nyári kollekciót, melyek egyaránt tartalmaznak klasszikus, divatos, és extravagáns ékszereket, táskákat, órákat.

A cég története:

Daniel Swarovski 1862-ben született a mai Csehországban, azon a vidéken ahol a Monarchia egyik legfontosabb üveg- és kristálykészítő központja volt. Már gyermekkorában magával ragadta az üveg megmunkálása után létrejövő termékek csodás csillogása. Fiatal fiúként gyakran figyelte édesapja munkáját annak műhelyében, később maga is itt illetve más csiszolóműhelyekben tanonckodott.
Az első elektronikai kiállításra ellátogatva, 21 évesen, megszületett benne az elhatározás, hogy forradalmasítja a kristálymegmunkálás területét. Siemens és Edison technikai újításai inspirálták, hogy kifejlesszen egy kristályvágó gépet, amely tökéletesre munkálja meg az anyagot. Álma megvalósulására 9 évet kellett várnia, s 1892-ben szabadalmaztatta az eljárást. Az új eljárással gyorsabbá és pontosabbá vált a munka, mint korábban. Új korszak nyílt a kristályok világában.

Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg cégét, mely ma is családi vállalkozásként működik, s melyet jelenleg a család negyedik és ötödik generációja vezet.
(a cégnek több részlege is van, ezek közül csak az egyik a SWAROVSKI márkanévvel ellátott ékszer és lakásdekorációs termékeket, előállító, ezeken kívül készítenek távcsöveket, kristálycsillárokat, kristálymegmunkáló gépeket, szerszámokat is).

A cég fennállásának kezdeti időszakában más ékszerkészítő cégeknek állított elő ékköveket, de 1976-ban Silver Crystal néven létrehozta első dekoratív kristályfiguráit, melyek sikere azóta is töretlen,. Az első ékszerkollekciót 1977-ben bocsátották ki az Egyesült Államokban, majd tizenkét évvel később Angliában, és Európa többi országában is. 1987-ben megalapították a mai ’Swarovski Kristály Társaság’ elődjét, majd 1989-ben kezdetét vette a Daniel Swarovski divattervezés.
1995-ben, fennállásának századik évfordulóján a társaság Ausztriában, Wattens városában létrehozza a Swarovski Kristály Világot. A Kristály Világ múzeumként, kiállítási központként, hangverseny- és fesztiválteremként egyedülálló a maga nemében.

A cég fennállása óta több nagy divatcéggel szövetkezve születtek már különleges Swarovski kollekciók, például a Dior céggel együttműködve alkották meg az Aurora Borealis (sarki fény) nevű kristályszint.

Swarovski kristályok: kristály vagy üveg?

A ’swarovski kristály’ gyöngyök valójában nem kristályból, hanem nagyon tiszta, áttetsző ólomüvegből készülnek. A tökéletes csiszolás teszi őket olyan tündöklően csillogóvá, hogy bátran vetekedhetnek csiszolt féldrágakő, vagy drágakő társaikkal.
Bár sok (távol-keleti és cseh) utánzatot lehet kapni a különböző hobbi-boltokban, az igazi Swarovski kristályt az ára mellett a szimmetrikus csiszolásról, és a szemkápráztató csillogásról könnyen fel lehet ismerni.

Reméljük sikerült pár újdonsággal szolgálni,

Bori

1 megjegyzés:

babobead írta...

szuper, nagyon köszönjük. Hihetetlen Lányok, mennyi energiátok van.