Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2008. december 23., kedd

Ráhangolódás

Nekem egészen múlt szombat estig egyáltalán nem volt karácsonyi hangulatom.
Mindenhol a tömeg, az idegeskedés, munka éjjel-nappal, egy percre sem tudtam ünnepi hangulatba ringatni magam, csak ijedten konstatáltam, hogy jajjj, már mindjárt 24.-e van, és még mennyi mindent kéne csinálnom!

Aztán vasárnap reggel megnéztük a neten a hójelentést, amiből kiderült, hogy Dobogókőn állítólag több mint 10 centi hó esett!
Hát, nem csak állítólag!
Felvettük a bakancsot, felcsatoltuk a kamáslit, és vagy 2-3 órán át tapostuk hegyen-völgyön át az érintetlen havat.
Gyönyörű volt a havas erdő, sehol egy lélek, csak az ünnepélyes csend és a szikrázó fehérség.
Sajnos a fényképezőgépet nagy buzgalmamban sikerült otthon felejtenem, így be kellett érjem a telefonom csekély teljesítményével…remélem azért a lényeg így is ’átjön’…




Kora délután értünk vissza a kocsihoz, bepattantunk, és elzötyögtünk az Esztergom túloldalán található Párkányba/Sturovóba, hogy elverjük a korábbi tátrai kiruccanásainkról megmaradt 65 koronánkat (januártól már itt is az euró lesz a hivatalos fizetőeszköz).
Két sör, egy mustár és némi ’korbácska’ típusú sajt beszerzésére futotta a keretből.
A bevásárló túra után betértünk az esztergomi termálfürdőbe, ahová egy szerencsés véletlen folytán már régóta kallódott nálunk két ingyen belépő…hát most ezt is sikerült felhasználni!
Pár óra levezető áztatódás után indultunk (volna) haza, mikor is megláttuk, hogy a Széchényi téren, ami Esztergomnak amolyan főtere, valami készülődik…
Közelebbről megnézve a dolgokat egy felettébb hangulatos karácsonyi forgatagban találtuk magunkat.
A gyönyörűen felújított és feldíszített terecskén kürtőskalács, forralt bor és sült kolbász illata terjengett,és sok-sok ember, akik mind a Ghymes koncertre vártak, amit ugye muszáj volt megvárnunk.

Félig-meddig esztergomiként (nagyszüleim itt éltek, gyermekkorom nagy részét itt töltöttem) annyira szívet melengető volt látni ennyi helyi embert együtt.
Úgy tűnt, mindenki ismeri egymást, az emberek kedélyesen beszélgettek, köszöntötték egymást…mindig is ilyennek képzeltem egy ’élhető kisvárost’ ahová egyszer szívesen beköltöznék.

Talán nem kell tovább taglalnom, hogy felejthetetlen elő-karácsonyi élmény volt ez a vasárnap!

Bori




Nincsenek megjegyzések: