Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2010. november 3., szerda

Ajándékok a Meskáról

Kedves Meskások!

Az Ajándékkereső és Emlékeztető segítségével könnyen és egyszerűen lehet észben tartani kinek, mikor, milyen alkalommal szeretnénk ajándékkal kedveskedni. És ami talán a legfontosabb, segítséget kapunk, hogy mi volna legalkalmasabb az ajándékozásra.

Ehhez hasonló szolgáltatást találhatunk az interneten, nem is egyet. Azonban ezek egyikéről sem mondható el, hogy kézművesek és iparművészek egyedi alkotásait jeleníti meg, ha egy családi esemény, vagy ünnep kapcsán az ajándékozni vágyó kutakodni kezd valami különleges után.

További előnyként említhető a Meska Ajándékkeresője és Emlékeztetője mellett, hogy a megajándékozandó egyedi személyiségi jegyei alapján kapunk ajándék ajánlatokat, azaz egy kellően rövid és idevágó listát minőségi képekkel, és leírásokkal. Ebből a rövid listából már könnyebben választhatunk kedvünkre, nem kell az időnket válogatással tölteni, mert azt már elvégezte helyettünk a gép, több tízezer egyedi alkotás megszűrésével. Olyan ajándékok is megjelennek, amikre nem is gondoltunk volna, mégis roppant találóak lehetnek, illetve megtaláljuk a megszokottakat, a jól beváltakat egyaránt.

Az intelligensnek nevezett szolgáltatások ha csődöt mondanak, akkor még mindig ott van a Kedvenc listám küldése funkció. Ezzel egyszerűen tudathatjuk ismerőseinkkel, hogy mik azok az alkotások, amik megmozgatják a fantáziánkat.
Ez a szolgáltatás akkor is értékes lehet, ha csak az a szándékunk, hogy tudassuk valakivel, hogy elfogadunk tőle ajándékot (ismerkedés, vagy békülés esetén). Ilyenkor indirekt módon közölhetjük szimpátiánkat, anélkül, hogy el kellene szenvedni egy sokadik haszontalan holmi birtoklását.

Különös jelentősége lehet az Ajándékkereső és Emlékeztető, illetve a Kedvenc listám küldése funkciónak egy férfi számára, ha emlékezőtehetsége rendszeresen cserben hagyja, és ebből netán konfliktusa is adódik.
A Meska előbb említett három szolgáltatása azért is találó megoldás lehet, mert az oldal eleve rengeteg női szemnek kedves dolgot gyűjt össze. Az 1500 alkotó több tízezer egyedi terméke, bár férfiaknak is rejteget kincseket, egy nő számára vakon találgatva is könnyebben juttat egy rutintalan ajándékozót (pl. egy férfit) találó ajándékokhoz. Az Ajándékkereső ezt a lehetőséget aknázza ki azzal, hogy további segítséget nyújt a válogatásban, és egyszerű megoldást kínál a tanácstalanoknak.

Reméljük e három funkciónak mindenki hasznát veszi, illetve sok meglepetést és örömszerzést tartogat majd. Azt is reméljük, hogy általuk több ember jut valódi értékhez az ünnepek és más alkalmak ajándékozásai kapcsán, a megszokott tömegtermékek, és silány dolgok helyett.

További kellemes meskázást!

További cikkek a témában:
Kulisszatitkok az Ajándékkereső felületéről
Ajándékkereső és emlékeztető


A Meska csapata

2 megjegyzés:

kinga írta...

Sziasztok!

Jó az új funkció, legalábbis szerintem hasznos lesz. De hadd javasoljam a jellemzők kibővítését. Szerintem ez kevés ahhoz, hogy specifikusan tudjunk keresni.

És az alkotótársaim szeretném megkérni, hogy a kategóriákat kicsit észszerűbben használjuk!
Nyilván most karácsony előtt ezt a lehetőséget mindenki bejelöli, illetve érhető, hogy vannak olyan tárgyak, amik nem konkrétan karácsonyiak, vagy születésnapiak, de azért például ékszereket ne ajánljunk férfiaknak...!

Elte írta...

Heló!

Az ötlet jó, csak maga az alkalmazás jelenleg használhatatlan. Sajnos össze-vissza kategorizálnak néhányan. Ha ezt egy idegen, éppen meskára tévedő ember meglátja, szerintem soha többé nem fog visszatérni erre az oldalra. Elég kellemetlen, hogy a férfi-fiatal-technikai zseni ajándékoknál babaholmit és női ékszert találok... Szerintem vagy a kategorizálás árát kéne felemelni, vagy megkettőzni, megháromszorozni a moderátori aktivitást. (tehát mindent törölni, abból a kategóriából automatikusan, ami nem oda való. )

Köszönöm a szót!

Kerakter