Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2010. november 7., vasárnap

Hasonló termék készítése

Kedves Meskások!

A google gyakran hoz vásárolni szándékozót a Meska alkotóinak olyan termékoldalára, ahol az alkotás már elkelt vagy lejárt. Az ide érkezőt elriasztja a feltűnő ELADVA vagy LEJÁRT felirat. Amint ezt elolvassa, már kattint is a vissza gombra. Nagy hiba, hogy utasítást kap a távozásra, pedig egyedi kézműves dolgokat keresve jutott az oldalra, csak éppen egy olyan terméket mutatott neki a google, ami már gazdára talált.

Szerencsésebb volna elkerülni, hogy a potenciális vevőink csalódva távozzanak, ezért bevezetünk egy új feliratot az eladott termékek alá.

Termékfeltöltésnél, ha megjelölöd, hogy vállalod hasonló egyedi termék elkészítését, akkor az Eladva felirat helyett egy üzenetküldési link fog megjelenni, ahol az érdeklődő könnyedén felveheti Veled a kapcsolatot.

Ha felhívjuk a potenciális vásárlónk figyelmét arra, hogy rendelhet hasonlót -azaz szintén egyedi kézzel készült,de az általa megtalált termékre hajazó alkotást-, akkor nagyobb eséllyel marad és vásárol az oldalon. Lehet, hogy a Ti termékeitek közül választ majd, vagy tényleg kihasználja a rendelés funkciót, és megvárja amíg elkészítitek és újra feltöltitek az elkelt hasonmását, mindenesetre nem távozik azonnal!

Tehát érdemes kihasználni ezt a lehetőséget azoknak, akik hajlandóak az eredetihez jellegében hasonló, vagy stílusában megegyező alkotások elkészítésére.
Ezt a lehetőséget kihasználó alkotók, azon társaik eladásait is segítik, akik kizárólag egy példányban készítik alkotásaikat. Ha belegondolunk, hogy az azonnali távozás helyett a vevők egy része elkalandozik, és mások boltjában kikötve vásárol, akkor könnyen belátható ennek haszna mindenki számára.

Meggyőződésünk, hogy a kézzel készített alkotások mindegyike egyedi. Természetesen eddig is lehetett, és ezentúl is lesz rá lehetőség, hogy több egyedi példányt készítsetek ugyanabból az alkotásból, de most szeretnénk ennek lehetőségét egyértelműen tudatni a vevőkkel is.

Sikeres meskázást

A Meska csapata

Nincsenek megjegyzések: