Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2010. október 23., szombat

Ajándékkereső és emlékeztető, a Meska új funkciói

Kedves Meskások!

Hamarosan elindul a Meska három új szolgáltatása. A vásárlás módja funkcióválasztó menüben megjelenik a Termékek szerint és az Alkotók szerint alatt egy harmadik választási lehetőség, az Ajándékkereső. Ezen az új felületen megjelennek azok az alkotások, amiket készítője a Te Meskád/Saját termékeim listában ajándéknak állított be.

Az ajándékok között lehetőség lesz a megajándékozandó személy jellemzői alapján leszűkíteni a találati listát. Egy egyszerű példával, ha szeretnénk lányunknak születésnapjára (vagy akár karácsonyra) ajándékot adni, és tudjuk róla, hogy szereti az állatokat, akkor a Nő, Kamasz, Állatbarát, Születésnap/névnap (vagy akár Karácsonyra) szűkítéssel egy kellően rövid listából válogathatunk. A szűkítési lehetőségek a legfurcsábbtól a nagyon jellemző személyi jegyekkel rendelkező emberekig mindenki számára könnyen érthető besorolást nyújtanak.

Email emlékeztető: Bárki, aki ajándékozni szeretne, megadhatja, hogy melyik ismerősének, szerettének mikor van az alkalom, hány nappal előtte kér értesítést, és bepipálhatja - a fent leírt Ajándékkereső segítségével -, hogy milyen ajándékokat ajánljon neki a program. A nevezetes dátum előtt kap egy email értesítőt, amiben megjelennek azok a termékek, amiket a megadott személyi jellemzői alapján a program ajánl a megajándékozandó személynek. Praktikusan egy férfi például beállíthatja házassági évfordulóját, vagy testre szabott karácsonyi ajándékot találhat rokonainak.

További szolgáltatásként indul a Kedvenc termékeim küldése. Ezzel szeretnénk megkönnyíteni azok dolgát, akik ismerőseiknek szeretnék elküldeni kedvenc termékeik listáját azzal a céllal, hogy jelezzék, hogy az ott összeválogatott termékek bármelyikének megvásárlásával igazán nagy örömöt tudnának okozni egy-egy ajándékozási alkalom, például karácsony előtt.

A fentiek egyben három új megjelenési lehetőséget is jelentenek a Meskán található termékeknek. Előtérbe kerülhetnek olyan alkotások, amik nem tartoznak népszerű kategóriába vagy alkalmazott technikákba, de személyi jellemzők alapján mégis roppant találó ajándékok lehetnek. A három új funkcióval nagyobb lehetőség nyílik meg a termékek számára, hiszen a vásárlót segítjük továbblépni a "saját magamnak nézegetek" helyett az "ismerőseimet is szeretném meglepni” lépcsőjén. Karácsony előtt ezek a szolgáltatások különös értékkel bírnak, és remélhetőleg nem csak a készítők örömét szolgálják, hanem megelégedést váltanak ki a vásárlókban is. Ezért szeretnénk kérni Benneteket, hogy népszerűsítsétek ezeket az új funkciókat, hogy minél hamarabb eljussanak a készítőkhöz, és a vásárlókhoz is. A funkciók annál jobban működnek, minél több alkotás közül lehet választani, és nem mellesleg minél több megrendelés történik, annál rutinosabb lesz az ajándékok besorolása.

További cikkek témában:
Kulisszatitkok az Ajándékkereső felületéről
Ajándékok a Meskáról


A Meska csapata

4 megjegyzés:

Aledi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Hol lehet majd beállítani egy terméket ajándéknak? Az eladó oldaláról kérdem...

Bori és Réka írta...

A jövő hét folyamán indul ez a funkció, jelenleg tesztelés alatt van. Az eladó a Te Meskád/Saját termékeim -ben állíthatja be az alkotásait ajándéknak. A teljes leírás egy kicsit hosszú lenne ide, illetve sokkal beszédesebb és teljesen egyértelmű lesz, ha már látod.

A.C.E írta...

Nagyon jó ötlet, várom a lehetőséget! :)