Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2010. november 10., szerda

A Tematikus ajánló szerepe és haszna

Kedves Meskások!

A Tematikus ajánló a Meska nyitólapján a szemezgető feletti 3 doboz közül a jobb oldalon kapott helyet.

A jobb oldali képre kattintva megjelenik az összeállítás, ami egy bizonyos téma köré csoportosul. Érdemes a nézetet mozaikosra állítani (a közvetlenül a termékek felett a jobb felül a három ikon közül a bal oldali), hogy egyszerre sok dolgot láthassunk.
A zöld háttérrel jelölt termékek néhány napon belül eltűnnek a Meska oldalairól, mert lejárnak.

A korábbi tematikus ajánlók gombra kattintva válogathatunk a korábbi ajánlók között.
Az itt megjelenő ajánlók jellemzően olyan témák köré csoportosulnak, amiket nem lehet a Kategóriák, az Alkalmazott technikák, vagy szín választás által a Meska bal menüjéből előcsalogatni, mert annál összetettebb, vagy elvontabb összefüggések vannak az itt szereplő termékek között. Éppen ezért az ilyen egyszerűen előállítható ajánlókat nem is fogjuk megjeleníteni a Meska nyitó oldalának ezen előkelő helyén.

A Tematikus ajánló összeállítása tehát egy hosszadalmas, és komoly feladat, összeállítójától a Meskán megtalálható termékek alapos ismeretét követeli meg. Miért éri meg mégis ez a befektetés?

A Meska oldala hirdetésektől, bannerektől, felugró ablakoktól mentes. A nyitó oldalát naponta 15 000 ember látogatja, olyan emberek akik kifejezetten egyedi kézműves dolgok iránt érdeklődnek. Az oldal teteje, tehát olyan megjelenési lehetőség, ami komoly forgalmat generál annak aki onnét könnyen elérhető. A nyitólap alján található Interjú minden benne szereplő alkotónak ismertséget, fellendülést hozott. A szemezgető összeállítója szintén megjelenést, linket kap cserébe munkájáért.
A tematikus ajánló tetején megjelenik összeállítójának neve, és négy ajánlott terméke is.

A Korábbi tematikus ajánlók között böngészve lehet ötletet gyűjteni, illetve ajánlót összeállítani.

Ha rákattintaz a tematikus jánló összeállítása gombra, akkor az alábbi istrukciók alpján ezt könnyen megteheted (A lenti leírást az összeállító oldalon is megtalálod):

Válassz ki egy témát és jelölj meg minimum 70, maximum 250 db, általad kiválasztott terméket a Meskán, és add meg a téma címét, ami köré csoportosítottad őket, majd mindezt küldd el Nekünk!

Néhány szabály az ajánló összeállításához:

A tematikus termékajánlóba saját terméket nem lehet beválogatni. Azonban az ajánlót összeállító készítő neve és ajánlott termékei megjelennek a címsorban.
Egy készítőtől legfeljebb 5 db termék ajánlható, ezért ha egy készítőnek öt termékét már betetted az ajánlóba, a többi termékét nem jelölheted meg.
A Meskán már szerepelt ajánlók kerülnek be az archívumba, ahol a legutóbbi 20 tematikus ajánló látható.
Az ajánlók a moderátorok elbírálása után jelennek meg az oldalon.
Egy összeállítás beküldése önmagában még nem jelenti automatikusan annak megjelenését.

A beküldött Tematikus ajánlók elbírálásának szabályai:

A tematikus ajánlók megjlenítésénél különleges figyelmet fordunk a témaválasztás eredetiségére.

Nem jelenítünk meg olyan tematikus ajánlókat, amelyek például színek, kategóriák vagy alkalmazott technikák alapján rendezik a termékeket, hiszen azok a Meska menüsoraiból bárki számára könnyedén összeválogathatók.
Nagyon fontos, hogy csak jó minőségű, valóban egyedi termékekről készült, jó és éles fotók szerepeljenek bennük. A Meska fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött ajánlóból kitörölje a nem elég színvonalas termékeket.
Lehetőség szerint minél szélesebb termékskálát öleljenek fel az ajánlóban bemutatott termékek, tehát szerepeljen benne minél többféle alkalmazott technikával készített, vagy minél több kategóriában szereplő termék.

A Meska nyitólapján szeretnénk azt hangsúlyozni, hogy milyennek kell lenni egy minőségi kézműves munkának, és azt hogyan kell jól lefotózva, jó szövegekkel ellátva feltölteni, hogy az a vásárlás, vagy nézelődés közben élvezetet okozzon.
Ezért, bár kellően erős eszközünk, közvetlen ráhatásunk nincs az alkotások minőségére, olyan eszközöket adunk alkotóink kezébe, ami anyagi ráfordítás nélkül biztosít kitűnési lehetőséget, ha ezeket a normákat betartja.

Reméljük több fontos szempontot is sikerült megvilágítanunk ebben az összetett témában.

Sikeres meskázást kívánunk, minden minőségi és egyedi kézműves termék alkotójának!

A Meska csapata

Nincsenek megjegyzések: