Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2008. november 2., vasárnap

Ihletet adó falevelek

Nagylányommal nagyon szeretünk mindenfélét alkotni, vele szerencsére már lehet is. És mivel ma apukám hirtelen felindulásból bevállalta a középsőt, így nekiláttunk munkálkodni.
Gyönyörűek az őszi falevelek, és az időjárásnak hála, még a nagyrészük mindig a fákon díszeleg, így elmentünk és gyűjtöttünk egy kupaccal belőlük, majd felragasztottuk őket egy lapra.


Itt még teljes a lelkesedés :-)


Alakul a madárka!

Az utolsó faleveleknél már fogyott a lendületből, így a végő simítások rám vártak.

Azért a fiam is nagyszerű segítségnek bizonyult :-o


Ezt már este fotóztam, mikorra megszáradt és kitettük a falra.
Réka

5 megjegyzés:

anyahajó írta...

Ez hihetetlen szép lett!

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

Tündériii!

Naomi írta...

Fantasztikus ötlet!!! Gyönyörű lett!!! Nagyon ügyesek vagytok!!! :o))

Katbo-Réka írta...

Szerintem is nagyon szép lett. A ragasztás elött préseltétek, vagy vasaltátok a leveleket?

Bori és Réka írta...

Köszönöm a dícséreteket! :-))
Igazából az ötletet az oviból loptam, ahol mindenféle őszi képeket csinálnak apróra tépkedett kreppapírokból. Nagyon jól néznek ki, és gondoltam miért ne lehetne hasonlót falevélből?
A leveleket egyébként úgy ahogy vannak összegyűjtés után ragasztottuk, semmi vasalás, préselés (többnyire fákról szedtük, vagy a frissen hullottakat, tehát nem az összeszáradtakat). Bár volt egyfajta falevél ami annyira kunkorodott, hogy nem bírtuk felragasztani, a többivel nem volt gond.
Ha már elő van rajzolva nagyjából a forma, akkor nagyon könnyű maga a munka!! Egyedül arra érdemes odafigyelni, hogy ha túl sok ragasztó kerül a sárga falevelek alá, akkor kicsit megbarnulnak. Nekünk ez történt a csőre belső felével. Persze ez sem feltűnő, na de mindig tapasztal az ember :-))