Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2008. november 28., péntek

Felhívás

A TEMI Fővárosi Művelődési Háza december 14-én, Karácsony Másképp címmel esélyegyenlőségi karácsonyi vásárt rendez.

A program különlegessége, egyedisége abban rejlik, hogy termékeiket olyan hátrányos helyzetű személyek, csoportok fogják kínálni, akik - leküzdve saját korlátaikat- saját maguk által készített portékáikat kínálják a látogatóknak.

Az érdeklődők ezen egyedi termékek megvásárlásával támogatják a vásárra jelentkező csoportokat, alapítványokat.

A látogatók így nem csak különleges ajándékokkal, hanem a másság elfogadásának képességével is gazdagodhatnak az Ünnepek alatt.

A rendezvényre meghívást kapott a Fair Trade Alapítványt, akik a méltányos kereskedelem nagykövetei;. céljuk a kistermelők és kétkezi munkások kiemelése a nyomorból azáltal, hogy termékeiket versenyképessé teszik, valamint, hogy megtanítják őket a mindenkori árupiacon való érvényesülés módjaira.

A vásár partnere lesz a Down Alapítvány is, melynek tagjai saját maguk által készített kézműves termékeket árusítanak. Velünk lesznek a Szájjal-lábbal festők közösségéből azok az amatőr művészek, akik a helyszínen alkotnak majd, így egy-egy festmény elkészülését nyomon követhetik az érdeklődők. Naptárakat, képeslapokat és festményeket kínálnak

A Bárka Alapítvány fogyatékkal élő felnőttek által készített kerámiákat árusít majd, illetve ott lesz a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület tagjai, akik adományokat gyűjtenek és a felajánlásokból vásárt szerveznek a menhelyen élő állatok számára.

Bemutatkozik, az Időbank., mely szervezet azoknak nyújt segítséget, akiknek nincs lehetősége drága szolgáltatásokat vásárolni, viszont szívesen ajánlanák fel szaktudásukat és szabadidejük egy részét másoknak. Szolgáltatáslistájukon szereplő cseretevékenységek az Ünnepek környékén még hasznosabbak lehetnek a pénzt időre váltók körében Rendezvényünk tehát mindenkihez szól.

A rendezvény felhívja a figyelmet arra, hogy itt élnek és dolgoznak közöttünk olyan személyek, szervezetek, akik lehetőségeiket, képességeiket tekintve nem képesek megváltoztatni világunkat, de jobbá teszik azt. Támogatásra szorulnak, de a segítséget viszonzás nélkül nem fogadják el. Adni szeretnének. Arra vágynak, hogy végre megértsük és elfogadjuk őket, hogy hasznos tagjává válhassanak társadalmunknak.

Nincsenek megjegyzések: