Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2009. szeptember 16., szerda

Elektronikus számlázás bevezetése

Kedves Meskások!

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a Meska mostantól senkinek nem állít ki nyomtatott, papír alapú számlákat, mert ezeket a mai naptól felváltják az elektronikus számlák!

Az elektronikus számlák bevezetésével egyszerűbbé, olcsóbbá, illetve környezetkímélőbbé válik a számlázás, hiszen kevesebb papír és festék kerül felhasználásra, és nem szükséges a számlák postázása sem.
(Eddig azoknak postáztuk kinyomtatott formában a számlákat, akik azt a boltjuk adatainál jelezték felénk).

Fontos tudni: A hatályos magyar jogszabályok értelmében az elektronikus számladokumentumnak rendelkeznie kell PKI (Public Key Infrastructure - Nyilvános kulcsú titkosítás) technológiával készült elektronikus aláírással, valamint az aláírás időpontját hitelesítő elektronikus időbélyegző pecséttel.

Ezért nagyon fontos, hogy az elektronikus számla csak elektronikus formában alkalmas adóigazgatási azonosításra, így ha elszámolod a Meska által küldött számlákat, akkor a letöltött, digitálisan aláírt számlákat az elévülési idő végéig elektronikus formában kell megőrizni, mert egy esetleges későbbi ellenőrzés során az Adóhatáságnak elektronikusan kell bemutatni őket.

A kiállított elektronikus számlák hamarosan a Te Meskád/Egyenlegem menüje alatt is megtalálhatók lesznek, ezzel megkönnyítve a későbbi visszakereshetőséget.

Minden jót, további örömteli alkotást, sikeres meskázást kívánunk,

a Meska csapata

1 megjegyzés:

Cserháti Hajnalka, Ojni írta...

:) Éljen a környezetvédelem! :)) Ez nagyon jó ötlet volt!