Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2009. szeptember 22., kedd

Ragasszunk!

Sokan vagyunk a Meskán, akik alkotásainkhoz ragasztót használunk; a fusing vagy zsugorka techikával készült tárgyak esetében például nagyon gyakran van szükség a díszítő elemek stabil rögzítésére.
Mivel a fenti techikákkal készülő ékszereket remélhetőleg sokat fogják viselni, vevőink elégedettségét alapvetően meghatározza, hogy milyen stabilan rögzítjük művünket a gyűrű,- fülbevaló,- vagy kitűző alaphoz.


A közhiedelemmel ellentétben a pillanatragasztó egyáltalán nem jó megoldás!
A reklámokban ugyan mást mondanak, de ezek a ragasztók korántsem képesek stabilan együtt tartani a tartós használatnak kitett tárgyak elemeit!

A különböző iskolai és hobbi ragasztók már egy fokkal jobbak, ám aki valóban tartós, minőségi eredményt szeretne elérni, annak a KÉTKOMPONENSŰ RAGASZTÓK jelentik a megoldást!

Ezeknek a ragasztóknak az az általános jellemzője, hogy önmagukban nem ragasztanak, csak ha összekeverjük a két különféle hatóanyagú tubus tartalmát.

A két tubusból egyforma mennyiséget kell egy műanyag lapra (újrahasznosított margarinos doboztető pl.) kinyomni, majd egy spatulával gondosan összekeverni.
Ezután minél előbb fel kell használni a keveréket, mert igen gyorsan elkezd megkötni. A ragasztót zsír,- illetve pormentes felületre vigyük fel.
Használhatjuk majd' minden anyaghoz, úgy mint fa, fém, porcelán, üveg, műanyag, stb.

Érdemes a kétkomponensű ragasztót barkácsboltban beszerezni; itt valószínűleg jelentősen olcsóbban juthatunk hozzá, mint a hobbi alapanyag boltokban.

Amire még érdemes odafigyelni: általában kicsit többe kerül, de sokkal szebbek azok a ragasztók, amelyek nem sárgásra, hanem áttetszőre száradnak, ezért igyekezzünk ilyet választani. A gyártó ezt az információt általában feltünteti a csomagoláson.

Reméljük hasznosnak találtátok az írást!
Ha van olyan téma, amit közérdekűnek tartotok, és szívesen olvasnátok róla itt, kérjük osszátok meg velünk!

3 megjegyzés:

kinga írta...

Szerintem hasznos volt :) Kb mennyibe kerül ez a fajta ragasztó?

Bori és Réka írta...

Szia Kinga!
1000 Ft körül van a barkácsboltokban egy készlet ami általában nagyon sokáig elég ;)

zazie írta...

Hát igen... :P én buta még hobbyboltban vettem 1650-ért. És 90 perc a száradási ideje!:O:)