Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2009. február 11., szerda

Megkésett mandulás korongok

Igazából ezt a receptet karácsonyi ajándéknak szántam Nektek.
Aztán valahogy nem jött össze, annyi tennivalóm akadt az ünnepek előtt, hogy még egy rövid 'Boldog karácsonyt' bejegyzésre sem futotta :/

De most bepótlom, mert ez a süti annnnnyira finom, hogy nem lehetek olyan önző, hogy csak magamnak tartogassam...
Bár ez eredetileg egy karácsonyi finomság, miért is ne lepnénk meg vele szűkebb környezetünket ( szívszerelmünket?) Bálint napra való tekintettel akár most szombaton?


A tészta hozzávalói:
25 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 csipet só
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg hámozott, darált mandula
1 tojássárgája
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverem, majd hozzáadom a felsorolt sorrendben a többi belevalót is.
Jól összedolgozom.
Az elkészült tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtom, és kis korongokat szaggatok belőle (kb. 5 cm átmerőjű formával).
Sütőpapíron 180 C fokon 5-10 perc alatt nagyon világos sárgára sütöm őket (ha megbarnulnak keserűek lesznek...)
Ha a korongok kihűltek, 30 dkg marcipán masszát szintén nagyon vékonyra (a tésztánál is sokkal vékonyabbra) nyújtok, és ugyanolyan korongokat szaggatok belőle.
A tészta és a marcipán korongokat jó sűrű baracklekvárral összeragasztom, ha a lekvár túl szilárd, kis vízzel fel lehet melegíteni, így jobban 'ragaszt'.
A sütiket ezután tetszés szerint étcsokiba lehet mártani, esetleg egész mandulával, aszalt gyümölccsel díszíteni.
Isteni!!!!

3 megjegyzés:

Erika írta...

Ne kínozzatok...!

Anice kötős blogja írta...

Megettem..

Szilvi írta...

Legszívesebben most beleharapnék!Ismerem a receptet,nagyon finom ez a süti!