Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2008. december 27., szombat

Virágok a lakásban

Nagyon szeretem a növényeket, tele van velük a lakás. Hatalmas páfrányok lógnak a nappaliban, étkezőben, a dolgozószobában térelválasztó falként van összerendezve pár nagyobb növény, nemrég pedig a lányok szobájában lógattuk be a két hatalmas hibiszkuszt, mert már kezdett szűkös lenni a hely miattuk. Minden növényt befogadok, ismerőseim sokszor hoznak különféle satnya növényeket, hogy hátha nálam még megmenekülhetnek. Ezeket mind berakom a fiam szobájába, ott van a "kórház", oda gyűjtöm be a nem a legszebb példányokat mindaddig amíg újra meg nem szépülnek.
Nem sok virágzó növényem van, de azok nagy része ilyenkor ősz végén, tél elején mutatja meg igazi pompáját.

Ez a golgotavirág itt virít mellettem a dolgozószoba asztalán, bár furcsa mód mindig csak egy virágja van, egyszerre többet sosem hoz.



Ebből a növényből kettő is van, mindkettő lelkesen hozza a virágokat szinte egész évben, de ilyenkor van a legtöbb rajta, ha közelebbről megnézem, szinte bimbóból áll az egész növény. A nevét sajnos nem tudom, a szomszédunktól kaptam még régebben, mondván megnyúlt, csúnya lett. Kicsit még tényleg mindig nyúlánk, de ez a rengeteg virág kárpótol érte.


Na jó, ez a növény nem nálunk kezdett el virágozni, ha egyáltalán virágnak nevezhetjük ezeket a piros lógó valamiket rajta. De amióta itt van, azóta is teljes díszében pompázik.


Ez az egyik hibiszkusz a lányok szobájában. Sajnos a virágai csak 1-2 napig nyílnak, de egyszerre több is szokott rajta lenni. Csak győzzem takarítani alatta a sok-sok lehullott elnyílt virágot :-))





Réka

3 megjegyzés:

Naomi írta...

Gyönyörűek a virágaid, Réka!

Azt hiszem, volt tavaly nyáron nekem hasonló, mint amit helyrehozni hoztak Hozzád!

Szerintem az is egy Hibiskus fajta, kerti mályvának is nevezik. Nálam késő őszig kint volt a szabadban, addig csodálatos virágokat hozott, hatalmas bokor lett, fás szárral. Aztán behoztam, hogy védjem a hidegtől, de a lakásban nem bírta, szinte egy hónap alatt tönkrement. Elkezdett hullani a szirma, a levele, és végül csak a csupasz ágak maradtak...
Szomorú vagyok miatta, mert nagyon szép, mutatós virág!

No, mindegy nem csüggedek, tavasszal veszek belőle egy fiatal példányt!

Gratulálok, a türelmedhez és a törődésedhez, a virágok meghálálják mindezt! Csodálatosan pompáznak !!! :o)

Békés, meghitt napokat kívánok!

Üdv:Naomi

Bori és Réka írta...

Köszönöm a kedves szavakat Naomi!

Képzeld nálam ez a kerti mályva egész télen ontja a virágokat! Valószínűleg az a titka, hogy egy déli fekvésű ablakban van, így reggeltől estig éri a tűző napfény, na mármint ha süt a nap, télen azért nem szokott minden nap :-) Szóval ha beszerzel egy ilyen növényt, akkor próbáld ki, hogy egy nagyon napos helyre teszed ki. Nagyon élvezi a napfürdőt!

Egyébként nem vagyok a virágok szakértője, a legtöbbnek nem is tudom a nevét, de nagyon szeretem őket. Amióta gyerekeim vannak, bizony sokszor előfodul, hogy össze-vissza locsolom őket, vagy hogy a gyerekek épp túlöntöznek egy-egy lentebb levő növényt, mégis kitartanak! Sokszor úgy érzem, hogy talán a szeretet fontosabb nekik, mint a víz :-)

Kellemes ünnepek utáni pihenést Neked is!

Réka

Zelnice írta...

Igen,ez biztos így van! Én a másik oldal vagyok, aki nem nagyon törődik szegény növényeivel,csak várnám, hogy szépek legyenek maguktól...hát nem szépek :-(