Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2008. október 28., kedd

Bicaj kontra autó

Egy ideje elkezdett zavarni, hogy elég sokat használjuk az autónkat, már a közeli óvodába is egyre többször autóval mentünk. Aztán szeptemberben szerelőnél volt pár napot, mi pedig ez a rövidke idő alatt teljesen rákaptunk a bringázásra.

Illetve ez azért nem teljesen igaz, hiszen a párom már 2 éve elhatározta, hogy ő heti egynél többször nem ül autóba, kivétel persze ha például nyaralni megyünk. Ezt elég szigorúan be is tartotta, pedig a munkahelye nincs közel, kb. 3/4 óra kitartó kerekezéssel ér csak be, de télen-nyáron hóban-fagyban-esőben is inkább biciklire pattant. Szóval az elkényelmesedés inkább csak engem érintett, amit jól meg is magyaráztam magamnak a gyerekek pici korával, és hogy milyen nehéz velük, hiszen egyikük a hiszti-korszak közepén, másik pedig az elején tart, nem kevés idegtépő pillanatot szerezve nekem...

Persze biciklizni én is imádok, még a gyerekek születése előtt én is mindig bringával jártam dolgozni, és tényleg sokat használtuk. Aztán az egymás után következő terhességeim alatt valahogy egyre jobban elszoktam tőle. Pedig volt gyerekülésünk, sőt, még egy biciklis utánfutót is beszereztünk, hogy az akkor még csak két kicsi gyereket is könnyedén tudjuk szállítani.

Most azonban eljött a mi időnk!!!

Az egy hét biciklire "kényszerülés" következtében ugyanis a nagyobbik lányom megtanult támasztókerék nélkül, amolyan nagyosan 2 keréken pedálozni, a két kisebb pedig egész jól megfér egymás mellett az utánfutóban. Így aztán annyira fellelkesedtem én is, hogy azóta én sem ülök már autóba, még a bevásárlásokat is a bicikliutánfutóval intézem (bár akkor általában "üresen", gyerek nélkül indulok útnak, legfeljebb a nagylányom kísér).
Jó egy hónap kitartó kerékpározás után elkezdtünk azon gondolkodni, hogy tulajdonképpen mennyibe is kerül havonta az autó. Utánaszámoltunk, és rendesen megdöbbentünk!

Nincs túl drága autónk, és nem is egy mai darab, de így is havi szinten számolva a költségeket (értékvesztés, szervizelési költségek, biztosítások, adók, egyéb költségek), körülbelül 80 ezer Ft-ba kerül, benzinköltség nélkül. Hát nem kis luxus!
Mi azonban erős elhatározást hoztunk, amennyire csak lehet leszorítjuk az autó használatát, és maradunk a kerékpározásnál! És ami a legjobb, hogy erre a nagylányom a legbüszkébb!


Réka

3 megjegyzés:

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

Ó hát ez az utánfutóban utazóknak a legjobb! Nagyon élvezhetik!
Gratulálok az elhatározáshoz! Én is cangázok, kivéve ha esik az eső, mert azt fene mód utálom. Valóban rengeteget meg lehet vele spórolni, sőt még közérzet javitó hatása is van. :D

Bori és Réka írta...

Hmmmmm.... Azért az utánfutós élet sem olyan könnyű! Hihetetlen viták bírnak ám kerekedni benne :-D Olyankor csak szirénázó utánfutónak hívom :-)

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

:D