Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2008. október 17., péntek

Egzotikus facsemeték szerető otthont keresnek

Tudtátok (mert én eddig nem) hogy a Népliget kellős közepén van egy kis kertészet?

Nagynénémtől, aki az V. kerületi városvédő egyesület lelkes tagja, a napokban értesültem róla, hogy a kertészetben magról szaporított, különleges facsemetéket helyszűke miatt elajándékoznának.
Egyebek mellett a következő botanikai különlegességeket lehet hazavinni:

Páfrányfenyő, Atlaszcédrus, Arizóniai ciprus, Gyászciprus, Török mogyoró, Fekete dió, Tiszafa, Görögfenyő, Kaukázusi jegenyefenyő, Törzses mahónia, Gyantásciprus, Libanoni cédrus, Himalája cédrus és Mammutfenyő (sajnos ez utóbbiról lebeszéltek, mert rendkívül kényes, az egész kert földjét át kellett volna szitálni illetve ki kellett volna cserélni miatta…)

A csemeték közt akadnak egészen fiatal, 20 cm magas, de fejlettebb, akár méteres példányok is. A fácskák szemrevételezéséhez illetve elhozatalához előzetes telefonos egyeztetés szükséges az alábbi számon: Herczeg Géza: 06 30 454 2665

Figyelem! Mivel Géza, az örökbeadó saját gyermekeiként gondozza és szereti ezeket a ritka fácskákat, csak komoly, elkötelezett örökbefogadók jelentkezzenek!

Bori

Nincsenek megjegyzések: