Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2009. augusztus 10., hétfő

Szedd magad recepttel

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe a pomázi Dolina szedd magad őszibarack akcióját!

Hétközben reggel 7-től délután 4-ig, szombaton szintén 4-ig, vasárnap pedig 12-ig tart nyitva a gyümölcsös, ahol szedegetés közben jól be is lakmározhatunk a mézédes gyümölcsből.
Az őszi ára 150 Ft/kg amit távozáskor, mérlegelés után kell fizetni.

Van fehér és sárga husú verzió, nekünk az előbbi jött be :)

A már piruló, de még keményen leszedett darabok tovább tárolhatók, mint puhán leszedett társaik, melyeket inkább azonnali bekebelezésre ajánlok.



Bár az őszi is biztosan frissen és nyersen a legegészségesebb, van egy ellenállhatatlan recept, amit azért érdemes kipróbálni:

NEKTARINOS MORZSA:

Hozzávalók:

3 őszibarack illetve ízlés szerint bármi egyéb szezongyümölcs (szeder, szilva, stb.)
10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
7,5 dkg vaj
2,5 dkg darált mandula
5 dkg szeletelt mandula
7,5 dkg porcukor
1 doboz fagyi (vanília, madártej vagy karamell íz illik hozzá a legjobban, de tessék kísérletezni!)

A barackokat cikkelyekre vágjuk és egy kivajazott jénaiba sorakoztatjuk (az opcionális egyéb gyümölcsökkel együtt).
A lisztet, a sütőport, és a darált mandulát elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a vajat, végül a cukrot és a szeletelt mandulát is.
A kész morzsát egyenletesen rámorzsoljuk a gyümölcsökre.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a művet (a morzsa aranyszínű legyen) majd forrón tányérokra szedjük és a tetejére 2 kanál fagyit téve tálaljuk.

Isteni!!!

Bori

2 megjegyzés:

Dia írta...

ez nagyon fantasztikusan hangzik, ma délután ki is próbálom! Köszönjük! :-)

Bori és Réka írta...

Szia Dia!
Majd számolj be, hogy sikerült!