Rólunk

Saját fotó
A MESKA a Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás-ok lelőhelye, ahol igényes, saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. Ezen a blogon keresztül szeretnénk megosztani mindenkivel a Meskával kapcsolatos tapasztalatainkat, és talán a gondolatainkat is erről-arról, kis világunk dolgairól. Kellemes olvasást!

2009. szeptember 23., szerda

Szerver karbantartás ma

Kedves Meskások!

Ezúton tájékoztatunk Benneteket, hogy a Meska szervere ma este 10-től várhatóan 1 órán keresztül karbantartás miatt leáll, azaz az oldal nem lesz elérhető.

Az okozott kellemetlenségért elnézéseteket kérjük,

Megértéseteket és türelmeteket köszönjük,

Üdvözlettel,

a Meska csapata

2009. szeptember 22., kedd

Ragasszunk!

Sokan vagyunk a Meskán, akik alkotásainkhoz ragasztót használunk; a fusing vagy zsugorka techikával készült tárgyak esetében például nagyon gyakran van szükség a díszítő elemek stabil rögzítésére.
Mivel a fenti techikákkal készülő ékszereket remélhetőleg sokat fogják viselni, vevőink elégedettségét alapvetően meghatározza, hogy milyen stabilan rögzítjük művünket a gyűrű,- fülbevaló,- vagy kitűző alaphoz.


A közhiedelemmel ellentétben a pillanatragasztó egyáltalán nem jó megoldás!
A reklámokban ugyan mást mondanak, de ezek a ragasztók korántsem képesek stabilan együtt tartani a tartós használatnak kitett tárgyak elemeit!

A különböző iskolai és hobbi ragasztók már egy fokkal jobbak, ám aki valóban tartós, minőségi eredményt szeretne elérni, annak a KÉTKOMPONENSŰ RAGASZTÓK jelentik a megoldást!

Ezeknek a ragasztóknak az az általános jellemzője, hogy önmagukban nem ragasztanak, csak ha összekeverjük a két különféle hatóanyagú tubus tartalmát.

A két tubusból egyforma mennyiséget kell egy műanyag lapra (újrahasznosított margarinos doboztető pl.) kinyomni, majd egy spatulával gondosan összekeverni.
Ezután minél előbb fel kell használni a keveréket, mert igen gyorsan elkezd megkötni. A ragasztót zsír,- illetve pormentes felületre vigyük fel.
Használhatjuk majd' minden anyaghoz, úgy mint fa, fém, porcelán, üveg, műanyag, stb.

Érdemes a kétkomponensű ragasztót barkácsboltban beszerezni; itt valószínűleg jelentősen olcsóbban juthatunk hozzá, mint a hobbi alapanyag boltokban.

Amire még érdemes odafigyelni: általában kicsit többe kerül, de sokkal szebbek azok a ragasztók, amelyek nem sárgásra, hanem áttetszőre száradnak, ezért igyekezzünk ilyet választani. A gyártó ezt az információt általában feltünteti a csomagoláson.

Reméljük hasznosnak találtátok az írást!
Ha van olyan téma, amit közérdekűnek tartotok, és szívesen olvasnátok róla itt, kérjük osszátok meg velünk!

2009. szeptember 16., szerda

Elektronikus számlázás bevezetése

Kedves Meskások!

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a Meska mostantól senkinek nem állít ki nyomtatott, papír alapú számlákat, mert ezeket a mai naptól felváltják az elektronikus számlák!

Az elektronikus számlák bevezetésével egyszerűbbé, olcsóbbá, illetve környezetkímélőbbé válik a számlázás, hiszen kevesebb papír és festék kerül felhasználásra, és nem szükséges a számlák postázása sem.
(Eddig azoknak postáztuk kinyomtatott formában a számlákat, akik azt a boltjuk adatainál jelezték felénk).

Fontos tudni: A hatályos magyar jogszabályok értelmében az elektronikus számladokumentumnak rendelkeznie kell PKI (Public Key Infrastructure - Nyilvános kulcsú titkosítás) technológiával készült elektronikus aláírással, valamint az aláírás időpontját hitelesítő elektronikus időbélyegző pecséttel.

Ezért nagyon fontos, hogy az elektronikus számla csak elektronikus formában alkalmas adóigazgatási azonosításra, így ha elszámolod a Meska által küldött számlákat, akkor a letöltött, digitálisan aláírt számlákat az elévülési idő végéig elektronikus formában kell megőrizni, mert egy esetleges későbbi ellenőrzés során az Adóhatáságnak elektronikusan kell bemutatni őket.

A kiállított elektronikus számlák hamarosan a Te Meskád/Egyenlegem menüje alatt is megtalálhatók lesznek, ezzel megkönnyítve a későbbi visszakereshetőséget.

Minden jót, további örömteli alkotást, sikeres meskázást kívánunk,

a Meska csapata

2009. szeptember 15., kedd

Keddi meglepetés

Ma egy különleges, szokatlan tárgyakat megálmodó alkotót ismerhettek meg közelebbről a Meskán!
Kukkantsatok be és olvassátok el a bemutatkozását itt!

2009. szeptember 8., kedd

Új interjú a Meskán!

A Meska nyitólapján ma egy, az oldal indulása óta meskázó alkotó bemutatkozása szerepel, fogadjátok sok szeretettel!

Továbbra is örömmel vesszük javaslataitokat, hogy Ti kit ismernétek meg szívesen közelebbről?

2009. szeptember 4., péntek

A szeptember hónap köve a zafír

Mindentudás sorozatunkban ezúttal a hónap kövével, a zafírral ismerkedhetünk meg.


A zafír drágakő; a korund átlátszó, kék színű változata, mely a gyémánt után a legkeményebb kristály.

A zafír a kék égbolt összes árnyalatában tündökölhet: az esti égbolt mélykékjétől, a tündöklő nyári nap ragyogó középkék színéig; talán innen ered, hogy az ókori perzsák úgy tartották, a Föld egy óriási zafíron nyugszik, és a fénye teszi az égboltot kékké.

A zafír „igazkék” színével a hűség és a lélek köve – a régi időkben egy zafírból készült ajándék a bizalom, az őszinteség, s tisztaság és a hűség jelképe volt.
(vélhetőleg ez a tradíció teszi a zafírt közkedveltté napjainkban is az eljegyzési gyûrûk ékeként).

A Kashmirból és Myanmarból származó zafírok a legritkábbak és legdrágábbak élénk kék színük és bársonyos külsejük miatt.

Zafír egyébként létezik sárga, narancs és lilás színekben is.
A narancsos változat finom rózsaszínes beütéssel a festői „padparadzsa” nevet viseli, aminek a jelentése „lótuszvirág”.

A Távol keleten úgy tartották, hogy a kő elűzi a démonokat, szerencsét hoz, illetve az égiek oltalmát biztosítja viselőjének.
Mivel Salamon király is egy zafírt használt pecsétjéhez, a drágakő idővel a bölcsesség és tiszta gondolkodás szimbóluma lett.

A horoszkópban a zafír a bika, a szűz, a vízöntő, a nyilas és a halak köve, a hozzá tartozó csakra: a homlok-csakra.

A drágakőnek tulajdonított gyógyító hatások:

A kristálygyógyászat szerint a zafír hatással van a fej egész területére (szem, fül, orr, torok, haj, agy) és ezek megbetegedésein, valamint a bőr, a tüdő és a gyomor problémáin is segít.
Asztmásoknak is kiváló szívpanaszok kezelésében is hatásos, emellett ízületi panaszok, agyhártyagyulladás, és lumbágó esetében is alkalmazható.
Léleknyugtató hatású, agresszió- és depressziócsökkentő, koncentráció- és kreativitás növelő.

Ha ára miatt valódi zafírt nem is nagyon tudunk alkotásainkhoz felhasználni, a zafír színű alapanyagokból készült termékek bizonyára kelendőek lesznek szeptemberben :)